"יורדים מהכביש", המדריך לריצה נכונה: בחזרה להתחלה
מאת: דניאל קרן, מייסד מועדון רצי תל-אביב, ומחברו של "ספר הריצה השלם"
ריצת שטח דורשת מיומנות מורכבת וספציפית בגלל תוואי המסלול, הירידות והעליות התלולות, מזג האוויר הקיצוני, משך הריצה, הציוד הייחודי לה ועוד. בסדרת סרטונים זו אעסוק באספקטים הייחודיים לריצת שטח ובמה שכל מי שיורד לשטח חייב לדעת ולתרגל: מקלות ריצה, אימוני גובה, אימוני כוח, תרגילי קואורדינציה, תזונה, ציוד, טכניקת עלייה, שיפור סגנון ועוד.
בימוי צילום ועריכה: גד אייזן
תסריט: דניאל קרן וגד אייזן
גרפיקה ואפטראפקט: גיא גולדין
תודות: מכון וינגייט, ד"ר אייל שרגל, מונדה קופלב
בשיתוף: אוויאן, הוקה ישראל, גארמין, רודי פרוג'קט
כמו במעגל הזן היפני, לקראת הסוף אנחנו חוזרים להתחלה. חוזרים למקום שבו צריכים להתחיל, לבסיס. רצים למרחקים ארוכים מורגלים בתנועה לפרק זמן ארוך שיכול להימשך שעות. גם האימונים, אפילו האינטנסיביים ביותר מורכבים מפרקי זמן של דקות ולא של שניות. התוצאה של כל אלה היא שגופו של הרץ למרחקים ארוכים מתרגל לפעולה שהיא איטית ומתמשכת.
בתמונה: טכניקת ריצת טח בירידה. צלם: גדי אייזן.
כמו מנגנונים רבים בגופו של האדם גם הזריזות מצייתת לכלל של: Use it or Lose it. אם לא נשמר את התנועה המהירה, מערכת העצבים והקשר המוטורי יפגעו ובסופו של דבר נאבד את הזריזות. התרגילים הללו נועדו כדי למנוע את זה או לפחות כדי שהדעיכה תהיה איטית. הקפידו עליהם – גם על תנועת הידיים וגם על תנועת הרגליים. אם תתמידו תגלו, שגם אם איבדתם את זה, תוכלו לשקם את זריזות התנועה ושזריזות זו תוכל להיות מתורגמת גם לריצה מהירה יותר.
שילוב הזריזות על תרגילי ה-ABC ותרגילי הכוח יתנו לכם את המתכון המושלם לתנועתיות מהירה, אנרגטית, קואורדינטיבית ויעילה.
בסרטונים האחרים בסדרת "יורדים מהכביש" אעסוק באספקטים השונים של ריצות שטח ובין היתר באימוני גובה, בתרגילי זריזות שיווי משקל וקואורדינציה, בעבודת כוח, בטכניקת ריצה, במקלות ריצה, בציוד, תזונה ועוד.